fbpx

video | Contrabandă de droguri de peste un milion de lei. Schema prin intermediul căreia acționau traficanții

O rețea de distribuire a drogurilor, gestionată prin aplicația Telegram, a fost destructurată de oamenii legii. Presupuși membri ar fi un bărbat de 26 de ani și o femeie de 27 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Substanțele narcotice erau aduse din Ucraina, iar suspecții ar fi avut rolul de a le transporta și transmite spre comercializare. Drogurile se aduceau prin intermediul autobuzelor de rută, camuflate în obiecte de uz casnic. De fiecare dată, unul dintre suspecți ar fi fost pasager și avea misiunea de a informa curierul să nu vină după colet dacă la vamă se depista infracțiunea. Astfel, s-ar fi încercat să se evite reținerile.

Ca urmare a intervenției Poliției, suspecții au fost reținuți după ce au transportat drogurile și se aflau la domiciliul lor temporar din municipiului Chișinău, pregătind transmiterea substanțelor către dealeri. În cadrul celor patru percheziții efectuate, ofițerii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP, cu masa totală de peste două kilograme, telefoane mobile, cartele SIM, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 2000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor și cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.200.000 de lei. Potrivit Poliției, comercianții vindeau un gram de substanță cu 600 de lei.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor. Dacă fapta bănuiților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button