fbpx

video | Au fost petrecuți cu aplauze și onoruri, dar sunt așteptați cu dor. Pompierii moldoveni care au avut misiune în Grecia ajung marți acasă

Pompierii moldoveni au plecat din Grecia sun sunetul aplauzelor și cu onoruri. Aceștia urmează să ajungă marți în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Salvatorii din șara noastră au avut misiune de nouă zile în statul elen. Aceștia au intervenit în lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, defrișarea arborilor afectați de ardere, dar și identificarea focarelor ascunse.

Ei au lucrat împreună cu salvatorii români, făcând echipă comună. Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. În total, aceștia au stins peste 420 de focare de ardere în fondul forestier, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30.000 de litri de apă.

La încheierea misiunii, pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități, dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere. Minute în șir coloana de autospeciale a pompierilor moldoveni și români a fost aplaudată de oamenii din zonă, iar unii dintre ei au ținut să le mulțumească personal pentru ajutor și sprijin.

Angajații IGSU urmează să ajungă în Republica Moldova în seara zilei de 17 august, iar la sediul instituției aceștia vor fi așteptați de conducere, rude, colegi și apropiați.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button