fbpx

video | Au defilat țanțoș în fața pacienților și i-au bucurat pe cei mici, dar și pe cei mari. Doi căluți au ținut o ședință de hipoterapie la Spitalul Republican

Doi căluți au ținut astăzi o ședință de hipoterapie la Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”. Animalele au venit în vizită la pacienți împreună cu maestra în sport Oxana Darii și au defilat țanțoș în fața tuturor celor care s-au adunat să îi vadă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui parteneriat dintre instituția medicală și Școala de Hipism, iar toată lumea care i-a admirat s-a întors acasă, în birou sau în salon cu dispoziție bună. Directorul spitalului, profesorul Anatol Ciubotaru, ne-a mărturisit că printr-una astfel de gest instituția pe care o conduce a vrut să aducă mai multă bucurie în viața pacienților.

După ce au demonstrat cât de frumoși sunt, caii s-au lăsat fotografiați, mângâiați și nu au ezitat să servească din fructele pe care le-au adus pentru ei spectatorii. Așadar, aceștia și-au îndeplinit misiunea și au tratat de supărare și tristețe lumea adunată în curtea spitalului.

Chiar dacă hipoterapia nu este atât de cunoscută în Republica Moldova, specialiștii spun că aceasta poate trata atât unele maladii legate de fizic, cât și probleme care țin de starea psihologică sau chiar psihică a pacienților. Aceasta este recomandată persoanelor cu dizabilități, celor care suferă de probleme neurologice, de autism, dar și de alte boli. Cert este că, indiferent de diagnoză, persoanele care interacționează cu unul sau mai mulți cai au dispoziție mai bună după o ședință de hipoterapie.

Articole asemănătoare

Back to top button