fbpx

video | Arme și muniții, deținute ilegal de un moldovean. Oamenii legii au ridicat 500 de cărtușe și mai multe grenade

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost reținut de polițiști. Acesta activa în calitate de medic legist este suspectat de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu. În acest context, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul acestuia, în automobilul suspectul, dar și în biroul bărbatului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Poliției, în urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa, două pistoale, două arme de vânătoare, șapte încărcătoare de tip AKM (automat Kalașnikov), peste 500 de cărtușe de luptă, șase grenade de mână și una de tip F1. Toate obiectele explozibile și armele îndreptate pentru a fi supuse expertizării.

Menționăm că bărbatul deținea ilegal atât armele, cât și munițiile. Dacă se va constata că acestea pot fi utilizate, bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii prevăzute de articolul 290 al Codului penal – „Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și muniţiilor”. În caz că acesta va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 32.500 de lei, pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau  până la trei ani de închisoare.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

Articole asemănătoare

Back to top button