fbpx

video | Ambasadorului SUA în R. Moldova, mesaj de felicitare de Ziua Recunoștinței în română și rusă

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a înregistrat un mesaj de felicitare cu ocazia celebrării Zilei Recunoștinței, o sărbătoare americană. La finalul felicitării, diplomatul american a spus câteva cuvinte în română și în rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De Ziua Recunoștinței, americanii se adună împreună cu familia și prietenii pentru a sărbători ceea ce ne face să fim recunoscători în viața noastră. Chiar și în vremuri dificile, Ziua Recunoștinței ne oferă ocazia de a ne exprima recunoștința pentru oamenii din jurul nostru și pentru lucrurile bune care s-au întâmplat de-a lungul anului. Personal, sunt recunoscător că am ocazia să reprezint SUA, aici, în Moldova”, a spus ambasadorul în mesajul său.

Ziua Recunoștinței a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

Astfel, în SUA, Ziua Recunoştinţei a rămas sărbătoarea naţională închinată recoltei şi recunoştinţei faţă de cei dragi, în care familiile se reunesc la o masă îmbelşugată, ce conţine, de obicei, tradiţionalul curcan. Această zi este urmată de ‘„Black Friday” – ‘„vinerea neagră”, în care comercianţii fac reduceri substanţiale de preţuri.

Articole asemănătoare

Back to top button