fbpx

video | A încercat să-și salveze câinele de la înec cu riscul propriei vieți. Salvatorii, în misiune matinală într-un parc din capitală

Un bărbat a fost salvat de la înec, după ce a încercat să-și salveze patrupedul de la aceeași soartă. Aceștia au fost ajutați de către salvatori, în dimineața zilei de sâmbătă, 23 ianuarie, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În dimineața zilei de 22 ianuarie salvatorii stației de salvare pe apă de pe lacul Valea Morilor din municipiul Chișinău au avut misiunea de a salva de la înec un bărbat în vârstă de 50 de ani.  Potrivit IGSU persoana se plimba cu câinele pe malul iazului, iar la un moment dat patrupedul a sărit pe lac după rațe.

Câinele nu a reușit să iasă la mal, iar stăpânul acestuia a hotărât să-l salveze. În acel moment salvatorii stației de salvare au auzit strigătele de ajutor și au mers în misiune. Bărbatul se afla la o distanță de aproximativ patri metri de la mal, dar din cauza podului de gheață format și a apei foarte reci nu reușea să ajungă la mal. În mai puțin de cinci minute acesta a fost recuperat în siguranță de salvatori.

Ajuns la mal, bărbatul a fost condus de urgență la stația de salvare pentru a-și schimba hainele ude și a se încălzi. Datorită intervenției operative a salvatorilor, viața bărbatului este înafara oricărui pericol.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua misiune de salvare realizată de salvatorii stațiilor de salvare din țară pentru recuperarea și salvarea persoanelor prăbușite sub gheața subțiere a bazinelor acvatice.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu opteze pentru plimbări pe gheața lacurilor și râurilor și să-și monitorizeze strict copii și animalele de companie.

Articole asemănătoare

Back to top button