fbpx

video | „400 de teste pentru Moldova – asta este nimic”. Prin ce proceduri de verificare trece un potențial pacient contaminat cu COVID-19?

La momentul actual, Moldova se află în proces de negociere pentru cumpărarea mai multor teste de verificare a potențialelor persoane contaminate cu coronavirus. Totuși, în acest moment, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” dispune de peste 400 de teste.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa ZUGO a vizitat o clinică din capitală pentru a vedea cum decurge un control de coronavirus într-o instituție simplă, care nu are la dispoziție aceste teste de laborator. Specialistul care ne-a făcut o demonstrație și ne-a acordat un interviu, se arată a fi îngrijorat de situația actuală. „Daca coronavirusul ajunge într-o țară mai slab dezvoltată, vor muri mii de oameni”, a spus Dumitru Rusu, medic terapeut.

Acesta ne-a relatat că, atâta timp cât pacienții care prezintă simptome nu au avut contact cu persoane din zonele unde s-au înregistrat anterior cazuri de infectare, atunci se presupune că este vorba de o simplă răceală sau viroză. Totuși, în cazul în care pacienții au revenit recent dintr-o călătorie, aceștia sunt supuși testului de laborator.

Vezi reportajul mai jos.

 

Articole asemănătoare

Back to top button