fbpx

video | 126 de troleibuze blocate în trafic și pierderi de circa 50.000 de lei suportate de RTEC. Pagubele produse de bărbatul care s-a urcat sâmbătă pe un pilon de înaltă tensiune

În urma incidentului provocat sâmbătă de un bărbat în vârstă de 33 de ani, pierderile financiare înregistrate de Regia Transport Electric se cifrează aproximativ la 50.000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timp ce salvatorii și pompierii depuneau eforturi pentru a-l convinge pe bărbat să se dea jos, de la înălțimea de 33 de metri, în trafic au staționat 126 de troleibuze.

„În urma incidentului a fost sistat curentul la opt substații de tracțiune. Astfel, 126 de troleibuze au staționat aproximativ o oră. Serviciul Rețele Electrice din cadrul Regiei Transport Electric în mod de urgență a făcut posibilă reconectarea acestor substații, dar substația de tracțiune din strada Ceucari sect. Rîșcani nu a fost reconectată, din motive de siguranță, ca să nu încarce rețeaua de contact”, a anunțat şefului RTEC, Dorin Ciornîi, după ședința de astăzi a serviciilor Primăriei.

Tot el a declarat că în comparație cu ziua de sămbătă a săptămânii trecute, RTEC a înregistrat pierderi de circa 50.000 de lei, din cauza acestui incident.

Individul a putut fi convins să coboare de un vecin care a participat la operațiune, însă aceasta a durat mai bine de opt ore. Potrivit reprezentanților IGSU, persoana a fost coborâtă prin intermediul autoscării de tip BRONTO, care a fost desfășurată la fața locului. În total la operațiunea de salvare a bărbatului au participat 50 de persoane și șapte autospeciale de intervenție

În total, au fost afectați aproximativ 20.000 de consumatori de energie, din sectoarele Sculeni și Poșta Veche, a informat Gas Natural Fenosa.

Amintim că, sâmbătă, o persoană în stare de ebrietate a urcat pe o linie de înaltă tensiune. Astfel, mai multe cartiere din capitală au rămas fără curent electric.

Articole asemănătoare

Back to top button