fbpx

„Vaccinul este sigur”: Autoritățile moldovene nu intenționează să suspende imunizarea cu AstraZeneca, momentan

Autoritățile de la Chișinău nu intenționează să suspende imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Cel puțin aceasta este poziția Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), momentan. Vaccinul „este unul sigur”, susține MSMPS, care face trimitere la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a continua utilizarea serului AstraZeneca. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși mai multe state au încetat să imunizeze populația cu AstraZeneca, autoritățile moldovene afirmă că așteaptă o decizie finală a Agenției Europene a Medicamentului (AEM) în acest sens. Însă, momentan nu ar fi motive de a stopa imunizarea, a declarat Ninel Revenco, coordonatoare a grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Totodată, Revenco a ținut să sublinieze că vaccinul „este sigur”, iar după administrarea acestuia nu au fost înregistrate decese.

Actualmente, 11 țări europene au anunțat că sistează vaccinarea cu AstraZeneca. Alte șase state au suspendat imunizarea doar cu loturile care au probleme.

De menționat este faptul că autoritatea de reglementare europeană a medicamentelor  va organiza o reuniune cu privire la  vaccinul AstraZeneca. Investigaţia are ca scop stabilirea dacă vaccinul a contribuit la apariţia de evenimente tromboembolice la cei inoculaţi.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății, recomandă continuarea imunizării cu AstraZeneca.

Riscul, dacă nu vaccinăm folosind serurile AstraZeneca sau alte vaccinuri, depășește riscul infecţiei COVID-19, despre care ştim că are un impact semnificativ asupra persoanelor cu boli severe, spitalizare şi moarte. În ceea ce am văzut până acum din datele preliminare, nu există un număr crescut de cazuri de evenimente tromboembolice în Europa sau în Marea Britanie. Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza”, declară responsabili din cadrul OMS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button