fbpx

update, audio | „Cui trebuiți voi în asemenea hal?”. Procurorii fac publice înregistrări ale activistului rus percheziționat care propagă războiul Rusiei împotriva Ucrainei

update (11:35) Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a făcut publică o înregistrare audio a activistului rus la care au fost efectuate joi, 9 iunie, percheziții într-un caz de propagare a războiului și acțiuni îndreptate spre ațâțarea vrajbei și dezbinării naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vor veni ai noștri și vor spune: „Ce, c***cioși moldoveni? Nici nu puteți să vă apărați! Dacă tot sunteți atât de filoruși, nu ați apărat în niciun fel și în fața nimănui. Ce vă băgați acum cu pâine și sare? Cui trebuiți voi în asemenea hal?”, se poate auzi în înregistrare.

Știre inițială:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) și cu angajații Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) au documentat acțiunile unei persoane, manifestate prin propagarea războiului și acțiuni intenționate îndreptate spre stârnirea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase.

În cadrul investigațiilor desfășurate, s-a constatat că bănuitul în condițiile stării de urgență instituită în contextul conflictului regional armat declanșat în Republica Ucraina, prin intermediul canalelor de comunicații, gestionate și administrate de către acesta, a publicat și răspândit sistematic elemente propagandistice care justifică agresiunea militară asupra Ucrainei, utilizarea cărora sunt interzise legal pe teritoriul Republicii Moldova, plasând sistematic informații și discursuri publice ce incită la ură și război.

Joi, 9 iunie, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilul personal al persoanei vizate, fiind depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă ce au relevanță în cadrul cauzelor penale menționate supra.

Subsecvent, persoana în cauză a fost condusă la sediul PCCOCS pentru audieri.

În continuare, urmează a fi efectuate acțiunile necesare pentru stabilirea întregului cerc de făptuitori, care răspândesc sistematic în public prin diverse mijloace mass-media, rețele de socializare, canale de comunicare informații tendențioase și inventate, caracterizate ca fiind instigatoare la război, cu scopul creării în rândul populației Republicii Moldova a unui climat afectiv favorabil unui conflict armat, inclusiv și cu scopul generării unor disensiuni în rândul populației, îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice sau religioase.

Procuratura menționează că acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în limitele legale, cu respectarea tuturor drepturilor persoanei vizate.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Articole asemănătoare

Back to top button