fbpx

update | ANRE neagă informațiile cu privire la stocurile limitate de combustibil din R. Moldova

(Update 17:20) Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) neagă informațiile cu privire la stocurile limitate de combustibil din R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

ANRE informează că, în prezent, importurile în Republica Moldova se realizează în volume comparabile cu cele medii pentru perioada de până la declanșarea crizei din Ucraina.

De asemenea, stocurile de benzină, motorină și gaz lichefiat deținute de companiile petroliere importatoare sunt la un nivel suficient pentru a satisface cererea existentă.

Știre inițială: Redacția Autoblog relatează că ar fi primit informații cu privire la restricționarea vânzărilor de combustibil în țara noastră. Potrivit sursei, unele benzinării ar limita achizițiile la 1000 de lei per autoturism și 100 de litri pentru TIR-uri.

Un urmăritor al sursei citate le-a comunicat că una din stațiile peco aflate în preajma frontierei cu România de la Leușeni vinde motorină în limita sumei de 1000 lei pentru autoturisme și maxim 100 de litri pentru TIR-uri.

„Ne-am gândit inițial că ar fi vorba de suprasolicitarea stației de la Leușeni din cauza fluxului enorm de automobile din zonă, însă am primit și alte informații care ne-au confirmat temerea – în aceeași rețea din care face și stația cu pricina se atestă un dificit de combustibil în mai multe puncte din țară”, scrie Autoblog.

Ulterior a parvenit informația precumă că o altă rețea de stații care activează în țara noastră la fel își limitează clienții în volumul de combustibil procurat. De această dată ar fi vorba de un volum de 150 de litri per automobil.

Potrivit informațiilor sursei, această măsură este temporară inclusiv din cauza faptului că foarte mulți oameni alimentează mașinile indiferent că au sau nu nevoie de rezervorul plin, iar motive de panică precumă că R. Moldova ar rămâne fără combustibil – nu există deocamdată.

Articole asemănătoare

Back to top button