fbpx

Un vicepreședinte de raion și un administrator de firmă, atenționați de inspectorul de integritate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților în privința actualului vicepreședinte a raionului Cahul. Controlul a fost inițiat în mai 2021, în baza unei sesizări, în care s-a semnalat că subiectul deține simultan și calitățile de fondator unic și administrator a unei întreprinderi individuale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Inspectorul de integritate a înaintat demersurile necesare de pe urma cărora a obținut informațiile confirmative despre starea de incompatibilitate în care s-a aflat subiectul.

Potrivit datelor oferite, această întreprindere individuală a fost creată în anul 2001. Ulterior, când subiectul a ajuns în funcția publică, deși a avut termenul legal de 30 de zile pentru a renunța la calitățile deținute în firma sa, nu a realizat nici o acțiune în acest sens.

Totodată, din materialele acumulate la dosar, se atestă faptul că în timpul exercitării mandatului de vicepreședinte, subiectul a administrat și activitățile firmei. Întreprinderea deținută de către acesta, înregistrează o gamă largă de activități economice și comerciale, inclusiv în domeniului transporturilor de mărfuri, comerțul cu amănuntul a mobile sau lucrări de apeduct, construcții a clădirilor rezidențiale şi nerezidențiale, lucrări de instalații tehnico-sanitare, alimentare cu gaze, încălzire, aer condiționat etc.

În cadrul controlului, subiectul a fost citat să-și prezinte un punct de vedere, însă nu a răspuns demersului inspectorului de integritate. În rezultatul noilor modificări la legislația ANI, dacă acest tip de încălcări nu au generat anumite prejudicii sau dacă subiectul se află la prima abatere, inspectorul aplică doar o atenționare.

Articole asemănătoare

Back to top button