fbpx

Un polițist de frontieră ar fi luat 12.000 de euro mită. Responsabilul urma „să soluționeze” dosare legate de automobile furate

Un șef de serviciu din cadrul Poliției de Frontieră a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în cadrul unui dosar de trafic de influență. Polițistul este bănuit că ar fi pretins 12.000 de euro de la câțiva cetățeni pentru a le soluționa dosarele legate de furtul de automobile din România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit denunțătorilor, polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din procuratură și că le-ar putea determina să nu dea curs materialelor venite de la instituțiile de drept din România. Pentru 12.000 de euro, suspectul le-ar fi promis că poate soluționa problema astfel încât persoanele implicate să nu fie trase la răspundere penală.

Transmiterea banilor a avut loc sub controlul CNA și al procurorilor anticorupție în două tranșe – 8000 de euro și 4000 de euro. În cadrul ultimei transmiteri, polițistul a fost reținut în flagrant și escortat la sediul CNA, unde a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

Pe marginea cazului a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat, responsabilul riscă până la șase ani de pușcărie sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unități convenționale.

Articole asemănătoare

Back to top button