fbpx

Un lot de șapte autobuze noi, distribuite pe rutele din suburbii

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 30 octombrie, au fost puse pe rute alte șapte autobuze noi, de model ISUZU, din lotul de 100 de unități achiziționate recent de municipalitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autobuzele vor circula pe rutele urbane și suburbane, inclusiv 3 unități au fost distribuite pe liniile de la Stăuceni (nr. 37), câte o unitate de transport spre satele Colonița (nr.24) și Cruzești (nr. 38), iar 2 autobuze au fost distribuite pe ruta nr. 23 „str. Ismail – bd. Mircea cel Bătrân”.

Evenimentul s-a desfășurat în comuna Stăuceni, la care au participat: Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul Ilie Ceban, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, jurnaliști etc.

Ion Ceban a declarat că reînnoirea parcurilor municipale de transport și, respectiv, ajustarea rutelor, în beneficiul tuturor locuitorilor, rămân a fi obiective prioritare pentru APL Chișinău. Edilul a menționat că autobuze noi ISUZU, achiziționate recent, sunt distribuite și pe rutele din suburbii, pentru a crește calitatea serviciilor de transport în orașele și comunele din componența municipiului. Totodată, Primarul General a ținut să remarce că tot în suburbii au fost puse și 32 de unități rulate achiziționate în acest an de municipalitate.

Până în prezent, 41 autobuze noi ISUZU achiziționate în anul curent au fost recepționate de Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, dintre care 34 sunt deja distribuite la linie, iar alte opt unități se află în proces de recepționare. Restul autobuzelor din totalul de 100 unități urmează să ajungă la Chișinău până la finele  anului curent, conform prevederilor contractului de achiziționare.

În anul 2021, municipalitatea a achiziționat 100 de autobuze noi ISUZU și 58 de unități rulate de model MAN, VOLVO și VDL.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button