fbpx

Un element din canabis, utilizat pentru tratarea pacienților care au forme grave de COVID-19. „Nivelul de infecţie descreşte rapid”

Un spital din Austria le-a administrat pacienților bolnavi de COVID-19, internați în secțiile de terapie intensivă, un tratament pe bază de canabis. Mai cu seamă, doctorii au folosit în medicații canabidiol, un component al plantei, însă care nu are efect psihoactiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit medicilor, preparatul l-au primit 50 de pacienți. Doctorii afirmă că după ce au administrat medicamentul. „au observat că nivelul de infecție descreștea rapid”.

Timp de trei săptămâni, substanța sub formă de ser a fost prescrisă în concentrație de 200 de miligrame. Ulterior volumul a crescut la 300 de miligrame, iar specialiștii afirmă, fiind citați de presa străină, că bolnavii care au beneficiat de acest tratament au depășit boala mai rapid decât ceilalți bolnavi, lecuiți în mod tradițional.

Mai mult, doctorii spun că printre beneficiile canabidiolului se numără întărirea sistemului imunitare, efectele antiinflamatorii și contribuția la recuperarea rapidă a nivelului de oxigen în plămânii afectați de pneumonie.

În același timp, componente ale canabisului ar avea efecte fiind utilizate și în tratamentul unor boli precum Parkinson, scleroză, epilepsie, durerea cronică, depresia, insomnia, anxietatea şi chiar cancerul. Pe de altă parte, specialiștii avertizează că efectele pozitive ale canabidiolului nu echivalează cu eficiență în cazul fumătorilor de canabis, iar preparatele care conțin aceste substanță trebuie administrate doar cu supraveghere medicală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button