fbpx

ultimă oră | Viceprimarul Victor Chironda, demis din funcție

 Viceprimarul Victor Chironda a fost eliberat din funcție. Proiectul privind demisia acestuia a fost susținut cu votul a 28 de consilieri municipali, la solicitarea primarului general, Ion Ceban. Se întâmplă după ce pe numele lui Chironda a fost inițiată o anchetă de serviciu, în legătură cu absența acestuia de la serviciu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban l-a acuzat pe Chironda că și-ar neglija atribuțiile de serviciul și i-a cerut, anterior, demisia.

„Cred că dacă este o persoană care se respectă, ar trebui să-și dea demisia. Dacă nu o va face, voi iniția eu procedurile care se impun”, a declarat edilul, potrivit NewsMaker.

La rândul său, într-un interviu pentru NM, Victor Chironda a menționat că nu intenționează să demisioneze și va merge în instanța de judecată ca să-și facă dreptate.

Amintim că, pe 15 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului general, Ion Ceban, să inițieze o anchetă de serviciu în privința Svetlanei Dogotaru, arhitectul-șef al municipiului Chișinău și șefa Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Acesta a acuzat-o de lipsă de profesionalism în contextul dezbaterilor privind demolarea Hotelului Național. Chironda susține că Dogotaru ar permite beneficiarului „să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism și să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive”.

De cealaltă parte, arhitectul-șef al capitalei a dat asigurări să toate neconformitățile din proiect se vor înlătura și că urmează expertize, „în caz de necesitate”. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Chironda de lipsă de profesionalism și a menționat că viceprimarul ar recurge la „manipularea opiniei publice” și ar ținti fotoliul de deputat.

Ulterior, în cadrul Primăriei Chișinău a fost creat un grup de lucru, format din angajați ai instituției, care are drept scop „elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu” a viceprimarului capitalei, Victor Chironda, după ce acesta ar fi lipsit timp de o lună.

Pe 18 iunie, Chironda a anunțat că s-a adresat la Procuratura Generală în legătură cu inițierea unei anchete de serviciu în privința sa. De asemenea, pe 21 iunie, Chironda a anunțat că autorizația de desființare a Hotelului Național totuși a fost emisă și că va depune repetat un demers la Centrul Național Anticorupție, pentru a verifica legalitatea acțiunilor funcționarilor din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare.

Articole asemănătoare

Back to top button