fbpx

ultima oră | Primul caz de „Flurona” raportat în R. Moldova: Un minor infectat simultan cu COVID-19 și gripă

A fost înregistrat primul caz de „Flurona” în Republica Moldova. Acesta este noul termen folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană cu COVID-19 și gripă. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 27 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit ANSP, este vorba despre un copil de 5 ani.

„Marți a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID-19”, a declarat Nicolae Jelamschi.

Chiar dacă acesta a fost primul caz depistat oficial al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii sunt siguri că există şi altele, dar care nu au fost diagnosticate.

Amintim că pe 2 ianuarie, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Era vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Articole asemănătoare

Back to top button