fbpx

ultima oră | Parlamentul a votat în funcție un nou director al SIS. Cine este Alexandru Musteață

Parlamentul a votat joi, 2 iunie, numirea lui Alexandru Musteață în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS). Pentru numirea sa au votat 54 de deputați PAS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați. Noul director a fost numit pentru un mandat de 5 ani.

Mai mulți deputați din opoziție și-au arătat nemulțumirea față de candidatura propusă. Comuniștii și socialiștii au scos în evidență faptul că Alexandru Musteață, pe lângă cetățenia Republicii Moldova, deține și cetățenia unui alt stat – România.

Alexandru Musteață, în vârstă de 34 de ani, este specializat în domeniile securitate națională, studii europene și științe politice. A făcut studii în Republica Moldova, Letonia și Belgia. Anterior a activat în sectorul neguvernamental, iar până la numirea în funcția de director SIS a fost membru al Comisiei Electorale Centrale și Consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul Prim-ministrului. Musteață a fost directorul departamentului „Buna Guvernare” din cadrul Fundației Soros-Moldova.

Amintim că fostul șef al SIS, Alaexandru Esaulenco, și-a dat demisia din funcția în cursul acestei săptămâni. Cererea a fost acceptată de Parlament.

Articole asemănătoare

Back to top button