fbpx

ultimă oră | Mesajul Lilianei Nicolaescu-Onofrei la început de an școlar: „Suntem responsabili să creăm condiții pentru libertatea de creație”

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a transmis un mesaj tuturor elevilor, părinților și profesorilor la început de an școlar. Oficiala spune că instituțiile școlare sunt responsabile să îi ajute pe tineri să devină oameni cu caracter și le-a dorit tuturor celor implicați în procesul educațional un an cât mai bun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra susține că succesul în educație este echivalent cu cel din viața personală, socială și profesională. Potrivit ei. este importantă libertate de creație, inovațiile și crearea unui mediu motivant de învățare pentru elevi.

„Împreună, suntem responsabili să creăm condiții pentru libertatea de creație în școală, să oferim mai multă putere de decizie instituțiilor și comunităților educaționale, să ne îngrijim de un mediu sigur de activitate pentru profesori și un mediu sigur și motivant de învățare pentru elevi, să sprijinim inovațiile și modernizarea proceselor și conținuturilor în învățământ și, nu în ultimul rând, să asigurăm în mod obligatoriu transparența și corectitudinea cheltuirii banului public în sistemul educațional”, transmite Nicolaescu-Onofrei.

Șefa de la Ministerul Educației îi îndeamnă pe toți să comunice eficient, să fie curioși, perseverenți, toleranți pentru diversitatea lumii și intoleranți față de nedreptate.

„Sincere felicitări tuturor: elevilor, studenților, părinților, profesorilor, managerilor, tuturor angajaților din sectorul educațional și tuturor celor îndrăgostiți de educație”, spune ministra.

Articole asemănătoare

Back to top button