fbpx

ultima oră | Marina Tauber și Reghina Apostolova – scoase de sub urmărire penală în dosarul privind „frauda bancară”

La aproximativ o lună de la scoaterea de sub urmărire penală a șase acționari ai Unibank, inclusiv a fostului președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, Procuratura Anticorupție anunță despre decizia de a scoate de sub urmărire penală, în dosarul privind „frauda bancară”, a încă patru acționari, printre care deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Acum un an, procurorul general interimar a solicitat în Parlament ridicarea imunității celor două deputate, acestea fiind reținute. Ulterior, cei 10 acționari ai Unibank au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate” – se arată în comunicatul PG.

În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material.

Urmărirea penală în episodul privind acționariatul Unibank din „frauda bancară” continuă, iar Procuratura va informa, în limitele legii, despre evoluțiile acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button