fbpx

ultima oră | Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. CSJ a respins cererea de eliberare

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocaților de eliberare a ex-președintelui.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul șef de stat este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de patrie.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA a impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova. Printre acestea se numără și fostul șef de stat, Igor Dodon. Reacția politicianului nu s-a lăsat așteptată.

Articole asemănătoare

Back to top button