fbpx

ultimă oră | Avocata Poporului, Natalia Moloșag, și-a depus cererea de demisie

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, anunță că astăzi, 2 decembrie, a depus cererea de demisie în Parlamentul R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO amintește că ieri, 1 decembrie, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) susțineau că „așteaptă ca Natalia Moloșag să-și onoreze promisiunea făcută și odată ce va finaliza controlul de verificare pe care l-a inițiat în cadrul Oficiului Avocatului Poporului (OAP) să-și dea demisia”.

Amintim că Natalia Moloșag a fost numită Avocată a Poporului pentru un mandat de șapte ani. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 57 de deputați. Tot în cadrul ședinței de joi, 23 septembrie, Natalia Moloșag a depus jurământul.

Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Pe lângă asta, Natalia Moloșag a contribuit la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button