fbpx

Ucigașul din Elizaveta a fost eliberat noaptea trecută. Peste 20 de polițiști i-au asigurat paza

Vitalie Tataru, cel care a împușcat mortal un tânăr din Elizaveta, a fost eliberat la miez de noapte. La ora 23:55, peste 20 de polițiști s-au adunat pentru a-i asigura paza. Tătaru a trecut în arest la domiciliu, scrie nordnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serviciul de presă al penitenciarelor a refuzat să confirme sau să infirme eliberarea lui Tataru, motivînd că sunt date cu caracter personal. Am sunat și la Inspectoratul de Poliție Bălți. Ofițerul de presă, Svetlana Talpă, a declarat pentru sursa citată că polițiștii au asigurat protecția unei persoane, conform unei decizii judecătorești.

„În legătură cu executarea încheierii, emise la data de 21 iulie, de către Judecătoria municipiului Bălți, a fost dispusă măsura de protecție a unei persoane și a pazei locuinței sale”, a spus Talpă.

Igor Dorfman, avocatul lui Vitalie Tataru, o face pe niznaiul. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu se află în oraș și că abia urmează să se întâlnească cu clientul său.

Mama lui Simion Botnari, ucis în iarna anului 2020, nu a putut vorbi cu presa. Aceasta doar a declarat că este la curent cu eliberarea lui Tataru.

Simion Botnari a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2020, fiind împușcat de carabinierul Vitalie Tataru, în urma unui conflict între mai multe persoane. Pe 17 decembrie a anului trecut, Judecătoria Bălți l-a recunoscut pe Vitalie Tataru drept vinovat de omor și l-a condamnat la 17 ani de închisoare.

Din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis dosarul la rejudecare în prima instanță.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button