fbpx

Turcia, la extreme: Inundații devastatoare pe coasta Mării Negre, după temperaturi record de căldură

Inundații devastatoare au lovit din nou nord-estul Turciei, la aproape o săptămână după intemperiile care au lăsat în urmă cel puțin șase morți. Mai multe râuri au ieșit din matcă și au luat cu ele tot ce le-a stat în cale. Autoritățile de la Ankara au declarat stare de dezastru în provinciile aflate la Marea Neagră care au fost devastate de inundații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel mai afectat este orașul Artvin unde s-a produs o viitură pe râul Kapisre din cauza ploilor torențiale, fiind inundate locuințe, sedii de firme, magazine, scrie digi24.

Orașul, cu o istorie veche, are în jur de 50.000 de locuitori și se află la 30 de kilometri de zona litorală a Mării Negre.

În acest timp, la cealaltă extremitate a țării, în sud-est, a fost doborât recordul de temperatură al țării. În orașul Cizre, de la granița cu Siria, s-au înregistrat marți 49,1 grade, potrivit datelor direcției generale de meteorologie.

Este cea mai mare valoare măsurată vreodată în Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație locuitorilor.

Articole asemănătoare

Back to top button