fbpx

Trei persoane, reținute pentru trafic de influență. Ar fi promis să-i scape de închisoare pe figuranții unui dosar de viol

Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție au reținut trei bărbați din Florești și Sângerei într-un dosar de trafic și cumpărare de influență. Potrivit denunțătorului, aceștia ar fi pretins de la mai multe persoane, care erau cercetate pentru infracțiuni cu caracter sexual, câte 55.000 de lei de la fiecare pentru a le reduce pedeapsa sau pentru o sancțiune mai blândă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiții ar fi promis că pot influență persoane publice atât din cadrul Politiei, cât și a Procuraturii și Judecătoriei Florești, în scopul determinării acestora de a adopta decizii favorabile figuranților în dosarul de viol.

În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător, s-a constatat că de la fiecare persoană implicată în dosarul de viol s-ar fi pretins și primit a câte 55.000 de lei, în mai multe tranșe, pentru aplicarea unei pedepse mai blânde – promisiune, pe care, însă, nu au onorat-o.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button