fbpx

Trecem mai rapid hotarul? Vameșii de pe ambele maluri ale Prutului vor implementa măsuri pentru a fluidiza traficul în perioada sărbătorilor pascale

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România au dispus măsuri administrativ–organizatorice necesare pentru fluidizarea traversării frontierei comune de către călători și transportatorii de mărfuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele două administrații vamale au semnat un Plan comun care cuprinde un set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei. Astfel, în perioada 26 aprilie – 16 mai 2021, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali la hotar, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru gestionarea fluxului de călători și marfă, dar și vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale poliției de frontieră.

Ținând cont de situația pandemică, de asemenea se vor intensifica și măsurile sanitare de protecție a funcționarilor vamali, inclusiv prin asigurarea cu dezinfestanți, măști și mănuși. În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Ape: +37322788888. Apelând la numărul indicat, cetățenii pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button