fbpx

Topul țărilor care produc cea mai mare cantitate de cafea. Brazilia conduce clasamentul

Cafeaua este un excelent stimulent al sistemului nervos și, pentru mulți, o ceașcă de cafea este cea mai arzătoare dorință de dimineață. În multe dintre orașele lumii găsești cafenele la fiecare colț. Așadar, nu este de mirare faptul că cafeaua este a treia cea mai consumată băutură din întreaga lume, după apă și ceai. Potrivit Organizației Internaționale a Cafelei, în 2020 au fost produse peste 169 de milioane de kilograme de cafea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La sfârșitul aceluiași an, primii 10 cei mai mari producători de cafea dețineau circa 87% din totalul de produs comercializat în magazinele din întreaga lume.

În topul producătorilor de cafea este Brazilia, care deține peste 37% din totalul de produs comercializat pe piață. Lista este continuată de Vietnam – cu 17,1%, Columbia – cu 8,4% și Indonesia – cu 7,1%.

Printre producătorii activi de cafea se numără și Etiopia, Mexic și Peru, se arată în studiul visualcapitalist.com.

Odată cu încălzirea globală, producerea cafelei ar putea cunoaște noi culmi de creștere accelerată. Cert este că cererea pe piață se menține la un nivel ridicat, iar această afacere are tendință de creștere în următorii ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button