fbpx

Tinerii care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau credit cu porțiune de grant

Tinerii care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau credit cu porțiune de grant. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin intermediul programului, vor fi oferite granturi de până la 200 mii de lei tinerilor care își propun să se lanseze în afaceri. Finanțarea din partea statului va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional, iar tinerii vor veni cu o contribuție de doar 30%.

Un alt mecanism destinat tinerilor este Programul de credite cu porțiune de grant. Acesta va combina finanțarea acordată sub formă de grant cu resurse creditare avantajoase, oferite prin intermediul băncilor comerciale și Oficiul de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă (OGPAE).

Valoarea pachetului financiar va ajunge până la 1,7 milioane lei și va include porțiunea de împrumut rambursabil de 85% și porțiunea de grant de 15%.

Articole asemănătoare

Back to top button