fbpx

Thailanda, în alertă: O furtună a scufundat 70.000 de locuințe și a ucis șase oameni

Autoritățile thailandeze au intrat în alertă din cauza unor inundații puternice care au acoperit deja 70.000 de locuințe și au dus la moartea a șase oameni în regiunile centrale și nordice ale țării. În această situație, guvernul a făcut apel la armată pentru a proteja capitala în fața posibilelor inundații, inclusiv siturile istorice și locuințele oamenilor.

Furtuna tropicală Dianmu a dus la inundații puternice în 30 de provincii, regiunea centrală a țării fiind cea mai afectată, au anunțat autoritățile thailandeze însărcinate cu prevenția dezastrelor. Nivelul râului Chao Phraya, care traversează capitala Bangkok, a crescut puternic în ultima perioadă, transmite digi24.

Marți, soldații au făcut bariere din saci de nisip în jurul unor situri istorice pentru a le proteja de inundații.

Autoritățile speră că vor putea evita o situație la fel de catastrofală ca cea din 2011, când o cincime din oraș s-a aflat sub ape și peste 500 de oameni au murit. Administrația metropolitană a orașului anunță că monitorizează fluviul și nivelul apei și că are pregătite bariere pentru a opri un eventual dezastru.

„Îi vom avertiza pe oameni dacă observăm semne că apa crește și că există riscul de inundații”, a spus guvernatorul Bangkok-ului, Aswin Kwanmuang.

Autoritățile au început să facă bariere în jurul băncilor și altor spații financiare din apropierea Thonglor, un district comercial și rezidențial frecventat de emigranți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button