fbpx

Teste PCR gratuite pentru toţi turiştii: Oficialii din 20 de ţări se opun propunerii Parlamentului European

Comisia Europeană vrea să implementeze certificatul verde la începutul lunii iulie. Totuși, 20 de state europene sunt împotriva propunerii de a suporta costul testelor. Oficialii spanioli, spre exemplu, spun că măsura e oportună în cazul creşterii numărului de vaccinaţi.

Europarlamentarul Cristian Buşoi explică această măsură, prin cele trei categorii de informaţii pe care le conţine
documentul: dacă te-ai vaccinat, dacă ai trecut prin boală sau dacă ai un test negativ.

„Vaccinarea este gratuită şi, evident, tratamentul bolii este gratuit oriunde în Uniunea Europenană. Şi atunci, pentru a nu se face o discriminare, am cerut ca aceste teste care ţin strict de certificate verde digital, să fie gratuite”, a spus Cristian Buşoi pentru Mediafax.

Dar cei care se opun nu sunt uşor de convins. Spun că ţările lor nu au capacitatea tehnică, logistică şi financiară să îşi asume plata testelor PCR, iar argumentele nu îi interesează.

„În foarte multe ţări europene, tinerii nu au avut nicio şansă până acum să fie vaccinaţi. Nu se va întâmpla nici în săptămânile viitoare. Abia către sfârşitul verii. Ori tinerii care vor dori să călătorească şi vor avea nevoie de certificatul digital sunt şi cei mai vulnarabili”, a adăugat Cristian Buşoi.

Articole asemănătoare

Back to top button