fbpx

„Teleradio-Moldova” revine sub control parlamentar. Proiectul de lege a fost votat în lectură finală

Compania „Teleradio Moldova” a revenit sub control parlamentar. Proiectul de lege privind modificarea Codului serviciilor media audiovizuale a fost aprobat, în lectură finală, cu votul a 56 de deputați, în cadrul ședinței plenare de joi, 4 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Obiectivul primordial al acestei proiect de lege este de a responsabiliza furnizorul public național, Compania „Teleradio-Moldova”.

Documentul prevede revenirea sub control parlamentar a furnizorului public național de servicii media. Asta în condițiile în care, până în anul 2019, Compania „Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

O altă prevedere a proiectului de lege este revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, proiectul de lege stipulează că membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button