fbpx

Tariful la gaz pentru consumatorii finali ar putea ajunge până la 21 lei în perioada estivală. Explicația șefului Moldovagaz

Tariful la gaz pentru consumatorii finali ar putea ajunge până la 21 lei în perioada estivală. Potrivit șefului Moldovagaz, Vadim Ceban, această majorare de preț trebuie cerută conform metodologiei de calcul și este necesară pentru ca compania „să poată ieși din situație”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Ceban, acum tariful este calculat din prețul de achiziție de 620 de dolari pentru mia de metru cubi. Totuși, în lunile aprilie și mai – prețul de achiziție a trecut pragul de 1100 de dolari.

„În martie nu am solicitat majorarea tarifului, în aprilie nu am făcut-o, în mai s-a știut că așa preț va fi și nu au vrut să fie o presiune pe consumatori. Acum, dacă e să acționăm conform legii și a deciziilor CSE, noi trebuie să cerem creșterea tarifului.

Propunem un tarif în așa fel ca să nu fie o presiune semnificativă pe consumatori. Asta se poate de făcut dacă se va aplica un tarif bianual, un tarif de primăvară-vară care trebuie să fie mai înalt”, a declarat Vadim Ceban.

Așadar, potrivit șefului Moldovagaz, dacă acum tariful este de 15,49 de lei – el trebuie majorat la 21 de lei pentru consumatorul final de 21 de lei. La începutul lunii octombrie, atunci când va începe sezonul de încălzire – tariful va fi micșorat din nou la 15-16 lei.

„Trebuie să vorbim deschis, altă ieșire pentru companie decât să majoreze tariful, ori să primim o subvenție de la stat, dar care nu e posibilă în situația noastră, altfel nu o să putem să ieșim din situație. Trebuie să explicăm consumatorilor că în lunile de vară, când consumul este mai mic, trebuie să fie un tarif mai înalt și de revenit la tarif mai mic începând din octombrie”, a conchis Vadim Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button