fbpx

Suprasolicitate, spitalele din Chișinău rămân fără paturi libere la Terapie Intensivă. Este activat și ultimul spital municipal disponibil

Spitalele din municipiul Chișinău sunt suprasolicitate ca urmare a numărului crescând de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar în secțiile de terapie intensivă aproape că nu au mai rămas locuri disponibile pentru pacienții în stare gravă. Totodată, pe parcursul acestei săptămâni vor fi activate ultimele paturi disponibile în capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțurile au fost făcute de către primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei capitalei de luni, 11 octombrie.

Circa o trieme din numărul total de cazuri la nivel național se înregistrează aici, în Chișinău. Avem în continuare o presiune mare asupra spitalelor municipale: practic toate spitalele sunt suprasolicitate.

În prezent rămâne în afara circuitului COVID doar Spitalul clinic municipal „Gh. Paladi”. Acolo am putea activa până la 310 paturi, inclusiv 9-10 paturi în terapie intensivă. Acest spital este, practic, ultimul care mai poate fi activat din lista spitalelor municipale. Urmează să colaborăm cu Ministerul Sănătății pentru căutarea soluțiilor și în spitalele republicane”, a declarat edilul.

Potrivit lui Ceban, pronosticul specialiștilor arată că până la sfîrșitul lui octombrie numărul de infectări zilnice ar putea ajunge la 2000.

În total în cadrul spitalelor municipale la data de ieri erau internate 868 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 45 de persoane și 494 în stare gravă”, a adăugat edilul.

ZUGO precizează că vaccinarea anti-COVID reprezintă cea mai eficientă metodă de protecție împotriva dezvoltării unei forme grave a infecției cu noul coronavirus.

Până în prezent, peste 1,4 mln de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Numărul persoanelor imunizate pe teritoriul altor state nu este cunoscut.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button