fbpx

studiu | Următorul deceniu ar putea aduce un boom economic în România

Următorul deceniu ar putea aduce un boom economic semnificativ în majoritatea ţărilor din lume, inclusiv în România, arată raportul anului 2021 publicat de Colliers.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Realizatorii raportului consideră că deşi România a rămas în urma ţărilor din regiune la capitole precum statul de drept, infrastructura de transport, sistemul sanitar, eficienţa administraţiei publice, precum şi stabilitatea politică şi legislativă în general, potenţialul de creştere economică deblocat ar putea fi semnificativ dacă vor exista îmbunătăţiri pe aceste planuri, anticipează consultanţii Colliers.

Avantajele României sunt piaţa muncii şi poziţia geografică, iar investiţiile PNNR ar putea fi motorul dezvoltării din următorul deceniu, mai spun specialiştii, potrivit Mediafax.

Potrivit realizatorilor studiului, în ultimele două decenii, PIB-ul pe cap de locuitor al României a crescut de la un nivel de 28% raportat la economii avansate până la 58,6% în 2020.

„Această creştere de aproximativ 30 de puncte procentuale plasează România pe locul cinci în lume în clasamentul celor mai performante economii în perioada 2000-2020, depăşind majoritatea ţărilor din regiune şi chiar şi economia Chinei, de exemplu, Lituania fiind singura ţară din Europa Centrală şi de Est cu o creştere a PIB-ul pe cap de locuitor mai mare decât a României.

Irlanda, Singapore şi Taiwan sunt celelalte state aflate peste România. Mai mult, previziunile FMI arată că România ar putea avea şi una dintre cele mai rapide recuperări post-Covid din Europa, continuând astfel supraperformanţa din ultimele decenii”, este concluzia specialiştilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button