fbpx

Știi ce amenințări te pândesc în spațiul virtual? Participă la Moldova Cyber Week 2019 și află cum să te protejezi

În perioada 19-20 noiembrie, sub patronajul Guvernului, Universitatea Tehnică organizează Forumul Regional de Securitate Cibernetică în cadrul celei de-a 7-a ediții a „Moldova Cyber Week 2019”. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La deschiderea Forumului, Maia Sandu, dar și mai mulți oficiali din străinătate vor adresa mesaje de salut. De asemenea, vor participa și vor ține discursuri experți din cadrul companiilor din domeniul IT recunoscute pe plan mondial precum: „Microsoft”,  „Cisco”, „Oracle”, „Kaspersky”, „Bitdefender”, „Huawei” și altele.

Totodată, vor avea loc mai multe sesiuni de discuții despre cele mai actuale subiecte de interes:

  • Diplomația Cibernetică;
  • Reinventarea securității cibernetice la nivel geopolitic;
  • Viitorul tehnologiei: previziuni și perspective;
  • De la securitate cibernetică – la imunitate cibernetică; Tendințe emergente în securitate cibernetică;
  • Directiva NIS în legislația națională,
  • Crime Cibernetice – Acțiune și Contracarare;
  • Bunele practici privind aplicarea și implementarea politicilor în domeniul securității cibernetice ale Estoniei, Germaniei, Letoniei, Lituaniei, României, Georgiei, Ucrainei.

Ziua de 20 noiembrie este destinată atelierelor de lucru și exercițiilor practice, timp în care participanții vor putea îmbunătăți capacitățile de răspuns la incidente cibernetice prin simularea unor scenarii de atacuri. Acestea au sarcina de a învăța participanții să găsească cele mai corecte soluții de răspuns la situații de criză. Din echipa trainerilor fac parte reprezentanți ai sectorului privat din România, Ucraina, Marea Britanie, dar și din alte țări.

Activitățile în cadrul ediției din acest an vor aduce în prim plan rolul factorului uman și importanța fortificării colaborării la nivel regional, sectorul public-privat și mediul academic, în scopul alinierii capabilităților și expertizei organizațiilor participante privind gestionarea incidentelor, sensibilizarea potențialelor amenințări și remedierea acestora.

Informații detaliate despre înregistrare și programul Forumului Regional de Securitate Cibernetică 2019 sunt publicate pe pagina oficială. Dacă doriți să participați, tot acolo puteți completa formularul online. Înregistrările sunt deschise până pe 15 noiembrie 2019. Evenimentul este gratuit, dar numărul de locuri – limitat.

 

Articole asemănătoare

Back to top button