fbpx

Statul va compensa tarifele la energia electrică pentru lunile aprilie și mai. Suma – 428 de lei

Consumatorii casnici vor beneficia de o compensație de 428 de lei pentru tarifele la energie electrică pentru lunile aprilie și mai 2021 (perioada stării de urgență). Deputații au aprobat în lectura a doua proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică, utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.

Potrivit proiectului, suma compensată va constitui 428 de lei (câte 214 de lei pe lună). Totodată, Ministerul Finanțelor ar putea aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică.

Documentul a fost elaborat în calitate de măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 1 aprilie – 31 mai 2021.

Inițiativa legislativă aparține deputaților fracțiunii PSRM și urmează a fi votată în lectură finală.

În acest scop, Legislativul a decis modificarea Legii bugetului de stat.

Datele estimative arată că, la implementarea proiectului de lege vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din Bugetul de Stat, în sumă de 532,959 milioane de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button