fbpx

Stagiile pentru tineri în instituțiile statului ar putea fi plătite

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ana Calinici, Eugen Sinchevici, Marcela Nistor și Victor Spînu, au înregistrat în Parlamentul Republicii Molodva un proiect de lege prin care, stagiarii din cadrul instituțiilor de stat să fie plătiți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata PAS, Ana Calinici, a declarat că, potrivit proiectului, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani inclusiv, selectați prin concurs, vor putea face stagii plătite în instituții precum Președinția, Parlamentul, Cancelaria de Stat, ministerele și autoritățile subordonate acestora.

Bursa prevăzută este de 3000 de lei pentru 160 de ore lunar și se va acorda proporțional timpului de stagiu efectiv desfășurat”, a scris Calinici într-o postare pe rețelele de socializare.

La finalul stagiului de practică, tinerii vor putea fi angajați fără a participa la un concurs de selecție și fără a trece printr-o perioadă de probă, în cazul în care vor îndeplini următoarele condiții: să dețină studii superioare, să finalizeze un program complet de stagiu de 720 de ore, activitatea acestuia fiind evaluată cu „foarte bine”.

Deputata PAS a anunțat că vor fi desfășurate mai multe consultări publice pe marginea proiectului, și îndeamnă cât mai mulți tineri să participe.

Articole asemănătoare

Back to top button