fbpx

Spînu neagă că în capitală ar urma să fie oprită apă: Premier Energy și Apă Canal Chișinău au ajuns la o înțelegere

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, neagă că în municipiul Chișinău ar urma să fie deconectată apa. Acesta a declarat joi, 24 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, că „Premier Energy și Apă Canal Chișinău au ajuns la o înțelegere”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu întreprinderea Apă-Canal pentru a plăti în tranșe. Astfel, Premier Energy nu va deconecta compania Apă-Canal de la energie electrică. Nu ar trebui să fie o problemă.

Pentru a evita orice speculație, din informațiile pe care le-a prezentat ANRE, costul energiei electrice care a crescut în ultima perioadă ar trebui să ducă la o creștere cu maxim 65 de bani a tarifului la apă și canalizare”, a declarat Andrei Spînu.

Și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) dă asigurări că nu vor avea loc deconectări.

„ANRE monitorizează situația creată și este în discuție permanentă cu furnizorul de energie electrică ÎCS Premier Energy, care a informat că Apă-Canal Chișinău achită reeșalonat datoria acumulată. Totodată, furnizorul de energie electrică a dat asigurări că nu va deconecta punctele strategice de apă, iar scrisoarea adresată a fost una standard, care se expediază consumatorilor ce acumulează datorii”, se arată într-un comunicat.

ANRE solicită „încetarea declarațiilor manipulatoare și intensificarea panicii în municipiu de către Apă-Canal Chișinău”.

„Presiunile publice ale operatorului de apă asupra regulatorului în scopul aprobării unui tarif lipsit de justificări economice sunt inadmisibile”, adaugă ANRE.

Anunțul cu privire la posibilele deconectări de apă în capitală a fost făcut de edilul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Potrivit lui, întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” nu mai poate face prețurilor mari pentru energia electrică și gaze și instituția a fost avertizată că astăzi locuitorii capitalei ar putea rămâne fără apă.

Articole asemănătoare

Back to top button