fbpx

Socialiștii cheamă CNESP în fața instanței. „Actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul educației”

Partidul Socialiștilor (PSRM) atacă în instanță decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) și cere anularea obligării angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele la COVID-19. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialiștii acuză guvernarea de atacuri asupra profesorilor. Potrivit lor, aceștia nu trebuie obligați să se imunizeze sau să își achite pe cont propriu testele la COVID-19.

Actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea produselor.

Cei de la guvernare nu vor să ia în calcul o atitudine personalizată față de reprezentanții corpului didactic și cel auxiliar, unii dintre care au contraindicații de a face vaccin, alții refuză pe motive religioase, dar sunt și cazuri când acești angajați au fost bolnavi recent de coronavirus și au anti-corpi naturali”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

Partidul face referire și la declarațiile Nataliei Gavrilița, care a sugerat profesorilor să „își găsească altă ocupație” dacă nu vor să se imunizeze, apoi a adresat scuze pentru declarația în cauză. Conform lor, „acțiunile actualei guvernări ne duce la ideea că noua putere din Republica Moldova are misiunea de a distruge educația, școlile și liceele din țară”. Guvernul și PAS nu au reacționat deocamdată la chemare în instanță și acuzațiile aduse.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button