fbpx

Singurul raion din R. Moldova unde NU a fost stabilit cod roșu de alertă epidemiologică

Singurul raion din R. Moldova unde nu a fost stabilit cod roșu de alertă epidemiologică este Telenești, acolo unde se atestă cod portocaliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În perioada 31 ianuarie – 06 februarie 2022, în raionul Telenești incidența a fost 237 de cazuri la 100.000 populație. În celelalte zone ale țării s-au înregistrat incidențe mai mari de 250 de cazuri la 100.000 populație.

Menționăm că în R. Moldova a scăzut numărul de noi infectări cu COVID-19, însă a crescut cel al deceselor asociate virusului. Numărul de cazuri s-a redus și în rândul femeilor însărcinate. În perioada menționată mai sus, au fost înregistrate 92 de cazuri.

Secții cu paturi pentru pacienții cu COVID-19 rămân desfășurate în 34 de instituții medico-sanitare publice, cu peste 13% mai mult comparativ cu a patra săptămână. Media zilnică a pacienților spitalizați, în perioada 31 ianuarie – 06 februarie curent, a constituit 3 001 persoane, cu circa 16% mai mult față de a patra săptămâna. Fondul de paturi destinat pacienților cu COVID-19 a crescut cu aproape 8% comparativ cu a patra săptămână.

Articole asemănătoare

Back to top button