fbpx

Și-a angajat mama și concubinul, însă… cu prețul demisiei sale. Directoarea unei școli din Soroca, în conflict de interese

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că directoarea interimară a unei școli primare din municipiul Soroca nu a declarat și nu a soluționat conflictele de interese în care s-a aflat, fiind în exercițiul funcției și având în același timp interes personal rezultat din relația cu persoane apropiate – mama și concubinul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ANI, angajata a emis și a semnat acte administrative și juridice care vizează persoanele apropiate (mama și concubinul), fapt prin care a admis conflicte de interese.

În Actul de constatare emis, se menționează că în termen de cinci zile din momentul în care documentul va rămâne definitiv, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Direcția Învățământ a Consiliului Raional Soroca în vederea încetării raporturilor de muncă a persoanei supuse controlului.

Concomitent, aceasta este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, cu înscrierea în Registrul de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button