fbpx

Sheriff Tiraspol a devenit campioana Moldovei. Milsami Orhei, bătută cu scor „zdrobitor”

Sheriff Tiraspol a devenit campioana Moldovei pentru a 19-a oară. Echipa a învins în meciul cu Milsami Orhei cu scorul 6-0 și astfel își adjudecă un nou titlu, cu patru etape până la finalul campionatului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Federației Moldoveneți de Fotbal, echipa a cucerit un număr record de Cupe ale Moldovei (10), precum și Supercupe ale Moldovei (șapte). Printre cele mai mari performanțe din istoria Sheriffului se numără victoriile la Cupa Campionilor CSI și a Țărilor Baltice. În anii 2003 și 2009, campioana Moldovei a triumfat la prestigiosul turneu din Rusia, la care au participat cele mai bune formații din fosta Uniune Sovietică.

În același timp, Sheriff este singura echipă din Moldova care a participat în faza grupelor unei competiții europene intercluburi. În anii 2009, 2010, 2013 și 2017, sportivii au evoluat în grupele Ligii Europei, iar printre cele mai remarcabile rezultate sunt victoriile cu Twente Olanda (scor 2-0), Dinamo Kiev (2-0) și  Lokomotiv Rusia (2-1).

De-a lungul anilor, Sheriff a fost la un pas de a ajunge și în grupele Ligii Campionilor UEFA. În ultima etapă preliminară a celei mai importante competiții europene, fotbaliștii au fost opriți de Olympiacos Grecia (2009-2010) și Basel Elveția (2010-2011).

Articole asemănătoare

Back to top button