fbpx

Șeful Departamentului Român pentru relații cu Republica Moldova, de Ziua Independenței: „Este nevoie de unitate și solidaritate”

„Este nevoie de unitate și solidaritate națională care să garanteze implementarea tuturor proiectelor care pot apropia și mai mult Republica Moldova de România și de Uniunea Europeană”. Acesta este mesajul transmis de Șeful Departamentului Român pentru relații cu Republica Moldova, Adrian Dupu, de Ziua Independenței.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul și-a amintit despre evenimentele din 1991 și a punctat că țara noastră „s-a eliberat din strânsoarea dură a vremurilor”. De asemenea, el a reiterat sprijinul pe care România îl oferă  Republicii Moldova.

„Astăzi, 27 august 2021, este Ziua Națională a Republicii Moldova. Au trecut 30 de ani de la ziua în care Proclamația de Independență de la 27 august 1991 a eliberat din strânsoarea dură a vremurilor, milioane de speranțe și câteva generații de cetățeni care și-au asumat cu fermitate dreptul la libertate.

În toți acești ani, România a fost aproape de toți cetățenii din stânga Prutului și a făcut întotdeauna ceea ce trebuie pentru a sprijini drumul dificil al Republicii Moldova către spațiul economic și cultural căruia aparține de drept”, afirmă Dupu.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button