fbpx

Șeful Căii Ferate va fi audiat în Parlament. Funcționarul urmează să comunice care este situația financiară a întreprinderii

Deputații îl vor audia marți, 9 martie, pe Adrian Onceanu, directorul Căii Ferate a Republicii Moldova. Decizia a fost luată după ce parlamentarii au discutat cu reprezentanții manifestanților care s-au adunat astăzi în fața Legislativului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit protestatarilor, Onceanu urmează să raporteze care este situația financiară actuală a întreprinderii. În funcție de acest fapt, vor fi luate alte decizii în privința întreprinderii.

De menționat este faptul că, din spusele protestatarilor, parlamentarii le-au comunicat că restanțele salariale deocamdată pot fi achitate parțial, doar pentru o lună, însă banii nu vor fi suficienți pentru a plăti toți muncitorii care nu și-au primit lefurile de mai multe luni. Conform deputatului Alexandru Slusari, actualmente datoriile în ceea ce privește remunerările angajaților depășesc 100.000 de lei.

Amintim că, joi, angajații întreprinderii au protestat la Guvern, președinție și Parlament. Aceștia au înaintat o serie de revindecări, inclusiv au cerut demisia conducerii întreprinderii. De menționat este și faptul că anterior, mai mulți muncitori ai Căii Ferate au anunțat că vor organiza grevă dacă întreprinderea nu va plăti datoriile salariale până pe 10 martie.

Calea Ferată a Moldovei se confruntă cu o puternică criză, datoriile întreprinderii ajungeau în februarie la aproape jumătate de miliard de lei, iar restanțele salariale – la 35,5 milioane de lei. În context, Parlamentul a creat o Comisie specială care analizează situația economico-financiară a CFM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button