fbpx

Șeful Băncii Naționale: „Nu am îngrijorări în ceea ce ține de o creștere rapidă a prețurilor”

Șeful Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, afirmă că nu are îngrijorări referitoare la creșterea bruscă a prețurilor. Pe de altă parte, tot el susține că ar fi posibil să se mărească unele costuri pe parcursul anului 2021. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui interviu oferit pentru televiziunea națională, oficialul a punctat că economia Moldovei a avut de suferit anul trecut, dar BNM a întreprins anumite măsuri, astfel încât băncile să poată susține economia. În același timp, conform IPN, el a precizat că rata inflației în 2021 se estimează la 5%, iar actualmente aceasta se este mai mică de 1%.

„Nu am îngrijorări în ceea ce ține de o creștere rapidă a prețurilor. Posibil că vom avea o creștere a prețurilor dacă vom reuși să relansăm economia pe parcursul anului 2021”, a punctat Armașu.

De menționat este că, Biroul Național de Statistică a prezentat luni un raport potrivit căruia, în decembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, s-au mărit prețurile la mai multe produse alimentare. Bunăoară, cel mai mult s-au scumpit ardeii grași, care costă cu aproape 20% mai mult.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button