fbpx

update | Scenă NO COMMENT pe str. Ion Creangă din Chișinău. Poliția: Asemenea comportament în trafic e inacceptabil

(update 13:19) Șoferul a fost identificat. Potrivit Poliției, acesta are 63 de ani și conducea un microbuz de rută. Bărbatul a comunicat că a observat târziu pietonul, încercând să evite impactul.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„De către angajații Inspectoratului auto de stat al Secţiei Supraveghere Transport și Circulaţie Rutieră a DP Chișinău șoferului i-au fost întocmite trei procese verbale pentru „Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor”, „Nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere…” și „Încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier”.

Materialele urmează să fie remise, conform competenței, în instanța de judecată. Pe lângă sancțiuni, bărbatul riscă să fie privat de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an” – se arată într-un mesaj al Poliției.

Știrea inițială:

Șoferul unui microbuz a fost la un pas de a lovi pe trecerea de pietoni un bărbat care traversa regulamentar strada. Cazul, care a ajung pe internet, a avut loc pe strada Ion Creangă din Chișinău.

Din imagini se vede cum șoferul nu oprește în fața trecerii pentru pietoni, iar pietonul, surprins în ultima clipă de microbuzul care trece lângă el, cade după ce s-a dezechilibrat.

Înregistrarea video poate fi văzută aici.

Poliția a anunțat că a înregistrat cazul, iar în prezent oamenii legii „întreprind măsurile de identificare și documentare a conducătorului auto”.

„Inspectoratul General al Poliției reiterează că asemenea comportament în trafic este inacceptabil, iar toți cei care dau dovadă de iresponsabilitate în raport cu viețile oamenilor și ignoră Regulamentul Circulației Rutiere vor fi sancționați conform legii. Mulțumim persoanelor care ne-au sesizat”, se arată în mesajul Poliției.

Articole asemănătoare

Back to top button