fbpx

Șase grădinițe din Chișinău vor fi termoizolate în următoarele luni

Șase grădinițe din Chișinău vor fi termoizolate în următoarele luni. Este vorba despre instituțiile preșcolare nr. 34, 112, 127, 146, 167 și 225.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Antreprenorul care a câștigat licitația a făcut o analiză a stării în care se află cele șase grădinițe și a prezentat soluții, iar proiectul urmează a fi executat în viitorul apropiat.

Lucrările vor începe după eliberarea certificatului de urbanism de către municipalitate.

Pe parcursul următoarelor 12 luni, instituțiile de învățământ vor beneficia de lucrări de reabilitare și renovare, inclusiv măsuri integrate în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

Proiectul prevede izolarea exterioară a clădirilor (acoperiș, pereți, subsol); înlocuirea tâmplăriei; instalarea sistemelor de ventilare cu recuperarea căldurii; reabilitarea sistemelor termice; înlocuirea utilajelor din blocul alimentar; instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri; instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică; instalarea de sisteme termice solare pentru generarea DHW; sisteme de contorizare inteligentă etc.

Activitățile fac parte din cadrul primei tranșe a proiectului, care presupune, de asemenea, termoizolarea încă a 23 de clădiri-instituții publice: grădinițe, licee, școli sportive, spitale, a anunțat primarul Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button