fbpx

Sandu îl pune din nou la punct pe Lavrov: Legea ține de decizia suverană a țării noastre

Maia Sandu îl pune din nou la punct pe Serghei Lavrov, care susține că țara noastră încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”. Ministrul rus de Externe a făcut mai multe declarații în acest sens în contextul adoptării legii securității informaționale, prin care se interzice difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului susține că o astfel de decizie aparține unui stat suveran și a fost necesară. Astfel, cetățenii Republicii Moldova vor putea analiza obiectiv informațiile distribuite în mass media.

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului, Președinției țării noastre. A fost necesară pentru a combate dezinformarea. Facem acest lucru pentru a asigura spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informație obiectivă, nu de la propagandă și surse false”, declară Maia Sandu.

Amintim că Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat în cadrul unui interviu oferit pentru un post de televiziune din Belarus, că autoritățile moldovenești sunt poziționate împotriva Federației Ruse și încearcă să „anuleze tot ce este rusesc”, așa cum fac în Ucraina.

Menționăm că pe 20 iunie Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a promulgat legea securității informaționale, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului de la Kremlin de a-și transmite propaganda în această țară.

Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituită în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

 

Articole asemănătoare

Back to top button