fbpx

Sandu, după ședința CNIE: „Nu avem dreptul la eșec. Să ne asumăm acest efort național”

Ședință Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană a fost convocată pentru miercuri, 13 iulie. În cadrul acesteia, s-au discutat pașii pe care îi vor face în continuare autoritățile în contextul integrării europene, după obținerea statutului de țară candidată la UE. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a declarat după proiectul vizat eforturile statului, cetățenilor și mediului de afaceri. Potrivit ei, toți împreună pot consolida acțiunile pentru realizarea obiectivului de integrare.

„Comisia  a pus în discuție pașii ce trebuie întreprinși, dar și implicarea mai activă a societății civile, mediului de afaceri și altor actori. Următorii pași țin de condiționalitățile care vizează reforma justiției, combaterea corupției, eliminarea influențelor oligarhice, reforma administrației publice. Dorim să le îmbunătățim pentru a consolida instituțiile statului. Am convenit pașii pe care să îi întreprindă instituțiile pentru a îndeplini condiționalitățile, am stabilit mecanismul de coordonare și raportare a progreselor. Realizarea acestor pași va permite Republicii Moldova să avanseze spre acordul de aderare. Nu avem dreptul la eșec. Să ne asumăm acest efort național”, a declarat Sandu.

Conform instituției prezidențiale, în cadrul întrunirii au fost discutați pașii pe care autoritățile urmează să le întreprindă în contextul acordării statutului de țară candidată Republicii Moldova. Acesta a fost oferit țării noastre pe 23 iunie. în cadrul summit-ului UE.

Articole asemănătoare

Back to top button