fbpx

S.A. „Metalferos” a rămas fără director general. Igor Cujba a demisionat din funcție

Igor Cujba a demisionat din funcția de director general al S.A. „Metalferos”. Acesta a mulțumit echipei pentru experiență și rezultatele obținute.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a relatat că a fost un mandat dificil din cauză că întreprinderea s-a confruntat cu câțiva factori absolut noi, care i-au influențat activitatea.

„În primul rând, s-a modificat conjuctura pieței interne de profil, ca urmare a demonopolizării și liberalizării pieței de exporturi a deșeurilor de metale feroase și neferoase din R. Moldova. Pe piață au apărut noi agenți economici, a apărut concurența și a trebuit să schimbăm modalitățile de abordare a relațiilor comerciale cu toți partenerii, atât pe segmentul achizițiilor, cât și pe cel al vânzărilor. Alt factor important a fost pandemia de COVID-19 și criza economică mondială.

Cu toate că am preluat o întreprindere care se afla în blocaj de activitate timp de cinci luni, fără stocuri și achiziții curente, fără contracte încheiate, în prima jumătate a anului 2021 am reușit să înregistrăm o creștere a veniturilor cu 910%, raportându-ne la planul de afaceri. Actualmente S.A. „Metalferos” este în profit net de 53.939.290, 00 lei, cu un stoc de 10.000 de tone de metale feroase aflate pe teritoriul întreprinderii.

Am reușit să facem acest lucru împreună cu toți angajații S.A. „Metalferos”, un colectiv dedicat și consolidat, cu cei mai buni specialiști în domeniul prelucrării metalelor feroase și neferoase. A fost o onoare pentru mine să lucrez împreună cu ei, la fel și cu partenerii întreprinderii S.A. „Metalferos”.

Păstrând nucleul și modificând relațiile și procesele, pe parcursul a aproape doi ani de zile am reușit să realizăm și alte obiective: păstrarea locurilor de munca pentru toți angajații și îmbunătățirea condițiilor de muncă; păstrarea Secției de confecție unde lucrează în jur de 25 de femei, prin găsirea de parteneri noi; negocierea și încheierea de contracte noi cu parteneri europeni și menținerea unor standarde de calitate înaltă oferite clienților și altele”, se arată în mesajul lui Cujba.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button